Laba diena gerb. gydytojau,
vakar suzinojau blogu naujienu apie 10 metu dukreles sirdute ir kol kas esu soko busenoje visiskai pasimetus. Pries 4 metus mums nustate MVP be regurgitacijos, kaip man paaiskino tai yda kuri neturi itakos sirdies veiklai, tiesiog jautresnis vaikas ir tiek. Buvo pasiulyta saves nuraminimui pasitikrinti po 5 metu. Tai va po 4 metu jau viena gydytja konstatuoja MVP II laipsnio ir nesandaruma II-III laipsnio. Man buvo paaiskinta kad be operacijos neapseisime, lygtai paminejo voztuvu korekcija ar plastika, zodziu ji ne chirurge todel gal ir nesiryzo kazka smarkiai prognozuoti, bet internete pasiskaiciau tai nereiskia nieko paguodziancio, panasu kad gali tekti keisti voztuva.
Diagnoze kiek sugebejau iskaityti gydytojos rasta: Mergaite smulki (vienas is ligos pozymiu kaip supratau), II-III laipsnio MVP uzesys i kaire, MV priekine bure ilga, l. ryskiai pralobuoja, II-III laipsnio nesandarumas (per visa diastole)-tariama skilusi priekine bure, KS ismetimo frakcija 60proc., GDD 34,6mm, GSD 24mm.
1. jei pasitvirtintu butent tokia pirmine diagnoze kas musu laukia, kokia gydymo eiga ir kada reiktu pagal amziu chirurgines intervencijos (kazka minejo kad vaikams stengiasi kuo ilgiau islaukti kad paaugtu kazkiek), kokia ji galetu buti (plastika, voztuvo keitimas ar dar kas?)kokios prognozes tokiais atvejais vaiko ateiciai-jo sveikatai?
2. Tik kaip vaikas gali esant tokiam vertinimui gerai jaustis, buti pilnai fizikai aktyvi (dviraciu nuvaziuoja po 20 km be jokiu ryskiu nusiskundimu) ir niekada nesiskusti jokiais silpnumo ar dusulio momentais?
3. Ar galejo tyrimo objektyvumui tureti itakos begalinis vaiko susijaudinimas proceduros metu (gydytoja neapdairiai komentavo ir vaikas issigando kad mirsta

).